Tyverisikring

Tyverisikring af vinduer – læs om sikring af vinduer her

Det er oplagt for en indbrudstyv at bryde ind igennem et vindue, og flere statistikker viser, at dette ofte er den mest foretrukne måde at bryde ind på. Det er derfor en god idé, at sikre dine vinduer bedst muligt mod indbrud. Du kan finde sikring mod tyveri, under her, eller læse mere om tyverisikring, længere nede på siden.

UdbyderNavnProduktKøb her!
TjenestetorvetTilbud på alarmer til boligen! Hent tilbud!
G4S

G4S tyverialarmTyverialarm! Køb her!
GjensidigeFind husforsikring mod tyveri! Eller få et check på din nuværende husforsikringSe her!
Boligalarmer.dkKøb alarmer!Køb her!

Indbrud igennem vinduer sker oftest på en af disse måder:

 • Indbrudstyven brækker vinduet op med et stykke værktøj.
 • Glaslisterne fjernes og vinduesglasset afmonteres.
 • Nogle indbrudstyve vælger at smadre ruden for at komme ind.
 • Underboring af vinduer.

Sikring af vinduer kan gøres på mange måder. Der findes mange indbrudssikre vinduer som kan være at foretrække, hvis man alligevel står i en situation, hvor man enten skal bygge nyt hus, eller hvis man skal udskifte vinduerne i sin bolig.

Formålet med at tyverisikre sine vinduer, er at gøre det besværligt for tyven at komme ind. Ofte bliver indbrudstyve stressede og afbryder et indbrud, hvis det tager lang tid for dem, at få adgang til boligen.

Tyverisikrede vinduer ligger derfor højt på listen, når det handler om at tyverisikre sin bolig.glass-446857_1280

Hvis man ikke synes, at der er råd til at investere i nye indbrudssikre vinduer, så er der mange andre muligheder som gør det sværere for tyvene at begå indbrud.

Tyverisikringsbeslag  og  vindueslåse

Man kan fx starte med at montere tyverisikringsbeslag på vinduerne i boligen. Der findes mange typer af sikringsbeslag til vinduer. En vindueslås er også en god idé at montere på vinduerne i boligen. Vindueslåsen har en effektiv dobbelteffekt. Udover at gøre det besværligt for tyven at komme ind, så er det også vanskeligt for tyven at komme ud af huset. På denne måde begrænser man tyvens flugtveje, hvis de først er kommet ind i boligen.

ProduktPrisKøb
Vindueslås 10-4459,95 kr.KØB HER!

Det er dog en god idé at vinduerne er ulåste, når man er hjemme af hensyn til flugtmuligheder ved brand.

Sikring af glaslister

Mange indbrudstyve smadrer ikke ruden, da det støjer og de derfor har en større chance for at blive opdaget. I stedet afmonterer de glaslisterne på vinduet og fjerner selve glasset.

Man kan sikre selve vinduesglasset fra at blive pillet ud udefra ved at klæbe ruden fast i falsen. På denne måde kan vinduesglasset kun tages ud indefra.

Snak altid med din glarmester inden du går i gang med dette projekt, da vinduer har forskellige konstruktioner og det kan forhindre dræning af vand og fugt, hvis det ikke gøres korrekt.

Det er en god idé at bruge envejsskruer til at montere glaslister. Disse kaldes også sikringsskruer. Disse gør det mere vanskeligt og tidskrævende for tyven, at afmontere glaslisterne.

Indbrudssikring af vinduesrammer

Du kan forstærke dine vinduesrammer med jernplader eller dækskinner. Disse monteres over vinduesrammernes trædele. Dette gør det mere besværligt at bryde op ved hjælp af værktøj.

Det er vigtigt, at der ikke er stor afstand mellem vindue og karm, da det vil være nemmere for en tyv at få et koben ind og bryde vinduet op. 

Tyverisikring af kældervinduer

Hvis man har kældervinduer og det også vigtigt at sikre disse, da det oftest er her tyven vil forsøge at bryde ind. Ud over ovenstående, kan dette gøres med barrer, trådnet, fladjern eller gitter.

Tyverisikring af døre – læs om indbrudssikring af døre her

Når man skal tyverisikre sine døre, så er det en god idé at overveje, hvordan tyve ofte bryder ind igennem døre. Mange indbrudstyve er meget kreative, så tænk alle muligheder igennem.

Ofte vil tyven komme ind af en dør på følgende måde:

 • Bore eller dirke låsen op.
 • Bruge et koben, eller et andet stykke værktøj til at bryde døren op.
 • Smadrer ruden i døren.
 • Fjerne udvendige lister og afmonterer vinduet i døren.

Det er vigtigt at alle ydredøre er i god og solid stand og forsynet med en god lås.

Ydredøre dækker over hoveddøre, terrassedøre/havedøre, kælderdøre og altandøre. Altså alle døre der giver direkte adgang til boligen.

Tyvene vil ofte finde boligens svage punkter og udse sig den nemmeste adgang til boligen, når de begår indbrud. Det er sjældent boligens hoveddør de benytter, da de ofte er solide og svære at bryde op.

Havedøre og kælderdøre er oplagte mål for indbrudstyve. De er ofte placeret væk fra vejen, og tyven har derfor mulighed for at arbejde ugeneret uden at blive opdaget.

Sikring af hoveddør – Hvordan tyverisikrer jeg min hoveddør?

Som alle andre ydredøre, så er det vigtigt at tyverisikre boligens hoveddør. Hvis man bor i lejlighed, kan hoveddøren være tyvens eneste mulighed for at bryde ind, det er derfor vigtigt at sikre denne bedst muligt. Hoveddøren er ofte det første tyven ser. Den er derfor med til, at signalere hvor godt resten af huset et indbrudssikret.

Der findes forskellige løsninger, når det kommer til indbrudssikring af hoveddøre.

Låse

-Dobbeltcylinder: Det er en god idé at have dobbeltcylinder på sin hoveddør. Det vil sige at man skal bruge nøgle både udvendigt og indvendigt, for at låse og låse døren op. Dette gør, at tyvene ikke kan bruge hoveddøren som flugtvej, hvis det er lykkedes dem at trænge ind i boligen.

– Sikkerhedsniveau: Det er vigtigt at du har en lås og nøgle med højt sikkerhedsniveau. Det betyder at det er sværere for tyven at bryde låsen op.

En god lås er karakteriseret ved:

 • De tilhørende nøgler kan ikke kopieres
 • En lås der har høj dirkesikkerhed.
 • Låsen skal have borebeskyttelse i cylinderhuset, så den ikke kan bores op.

 Dobbeltlås

Det er en rigtig god idé at have dobbeltlås på sin hoveddør. Det tager meget længere tid at bryde to låse op fremfor en. Dette er med til at stresse indbrudstyven.

 Låsekasser

Det anbefales at man har monteret godkendte låsekasser på alle ydre døre. Det kan ses på låsekassens emballage, om den er godkendt. Der er forskellige krav der skal være opfyldt, for at en låsekasse kan godkendes. Dette gør, at det mere vanskeligt at bryde ind.

Indbrudssikring af terrassedør – hvordan indbrudssikrer man sin terrassedør?

Terrassedøren/havedøren skal man ikke gå på kompromis med, når det handler om indbrudssikring. De fleste tyve er meget interesseret i husets terrassedør. Dette skyldes at den ofte er placeret væk fra vejen. På denne måde har tyven fred og ro til at bryde ind uden at blive opdaget af naboer og andre forbipasserende.

Samtidig har terrassedøren en ”dobbelteffekt” for tyven. Det er en oplagt mulighed at trænge ind i huset via terrassedøren, men samtidig er det også en nem flugtvej, når tyven skal have sine tyvekoster ud af huset.

Hvordan tyverisikrer jeg min terrassedør bedst muligt? Den bedste løsning er selvfølgelig at skifte gamle slidte terrassedøre ud med nye moderne terrassedøre i topkvalitet.

Der er mange tiltag, man kan gøre for at tyverisikre sin terrassedør.

Terrassedørgreb

Der findes mange forskellige terrassedørgreb. Det bedste man kan vælge, når det gælder indbrudssikring, er et terrassedørgreb med nøgle eller kode. Disse fungerer både som en udvendig og indvendig lås. Dette gør at terrassedøren ikke er en nem flugtvej uanset hvordan indbrudstyven er trængt ind i huset.

ProduktPrisKøb
Låsbart dørgreb højre899 kr.KØB HER!

Sørg for at alle i familien kender koden til døren, eller ved hvor nøglen ligger i tilfælde af brand.

Indbrudssikring af glaslister

Det er vigtigt at sikre terrassedøren/havedøren mod at indbrudstyven afmonterer listerne rundt om ruden og tager den ud. Det samme gælder alle husets vinduer. Se under Tyverisikring af vinduer – læs om sikring af vinduer her for at se hvordan du sikrer dine glaslister bedst muligt.

Indbrudssikring af kælderdør

Kælderdøren er ligesom terrassedøren meget udsat og bør sikres bedst muligt. Kælderdøren har samme problematik som terrassedøren. Den er ofte også placeret væk fra vejen og tyven har også her mulighed for at arbejde ugeneret.

Udover de samme tiltag som man kan gøre for at indbrudssikre sine terrassedøre, så er det en god idé at sikre sin kælderdør med jerngitter eller en jernbom.

Hvad kan jeg ellers gøre for at tyverisikre min bolig?

Der er masser af ting man kan gøre for at tyverisikre sin bolig udover at indbrudssikre døre og vinduer. Det handler om at afskrække og stresse indbrudstyven så meget som muligt. Alle disse tiltag har en god præventiv effekt.

 • Få huset til at virke beboet når du tager på ferie : Slå græsset inden du tager afsted. Sæt friske blomster i vinduerne. Hæng vasketøj udenfor. Få naboen til at parkere deres bil i din indkørsel
 • Lys: Installer lyscensorer omkring boligen.
 • Hundeskilt: Sæt et skilt op af en stor hund på havelågen eller hoveddøren med teksten ”Her vogter jeg” (Også selvom du ikke har nogen hund)
 • Videoovervågning: Sørg for at man kan se husets videoovervågning ude fra vejen.
 • Nabohjælp: Sæt klistermærker op med nabohjælp.
 • Tyverialarm: Sæt klistermærker op der viser at huset er udstyret med tyverialarm.
 • Lås dit værktøj inde: Sørg for at dit værktøj ikke er tilgængeligt for indbrudstyve.
 • Sociale medier og telefonsvare: Del ikke dine ferieplaner.
 • Klip hækken ned: Sørg for at klippe hækken ned, så tyven ikke kan gemme sig bag den.
 • Værdifuldt indbo: Sørg for at dette ikke kan ses udefra.

Inde i boligen

De fleste mennesker tænker kun på at indbrudssikre deres bolig, så det er svært for indbrudstyven at trænge ind. Dette er selvfølgelig også den vigtigste pointe, når vi snakker indbrud i private hjem. Hvis man er uheldig at havde været udsat for indbrud, så er det næste skridt at sikre så mange spor som muligt efter indbrudstyvene. Dette er selvfølgelig politiets opgave, men der er faktisk rigtig mange ting, man selv kan gøre for at identificere indbrudstyvene og personlige ejendele. Det kræver dog, at du har været på forkant og har sikret dit indbo bedst muligt INDEN indbruddet bliver begået. Det er en god idé at mærke og tage billeder af indboet.

Mærkning af indbo

Sørg for at mærke dine ting et synligt sted. Dette gør at tyven tænker sig om en ekstra gang, før han stjæler dit indbo. Hælerne vil ikke have mærkede ting, da det gør tingene meget vanskelige at sælge. Samtidig er det også med til at afsløre, at det er stjålet ejendele, som de handler med. Mærkning gør det nemmere for politiet at opklare tyveriet. Samtidig har de nemmere ved at finde frem til den rette ejer, og du har derfor en meget større chance for at få dine ting tilbage.

Operation Mærkning skilt

Når du har mærket dine ting er det en god idé at sætte et ”operation mærkning skilt” op på fx din hoveddør, terrassedør og vinduer. Dette er et klistermærke som kan skaffes hos Det Kriminalpræventive Råd. Skiltet viser at dine ejendele er mærket, og det kan resultere i et indbrudstyven netop vælger din bolig fra.

Mærkningsudstyr

Flere politistationer rundt om i landet ligger inde med mærkningsudstyr, som man kan låne.

Det kan være en god idé at mærke ejendelene med dine initialer og fødselsdag. Undgå dog at bruge hele dit CPR-nummer. Dit telefonnummer er også en mulighed.

Der er forskellige muligheder når det kommer til afmærkning af ejendele. Du kan fx bruge:

 • Ridsepen: Bruges til at ridse en mærkning i overfladen af en genstand.
 • Brandemærkning: Til dette kan du benytte en loddekolbe.
 • Permanent blæk: Kan ikke fjernes fra genstanden.
 • Mærkningsskilt: Limes direkte på dine ejendele. Genstandens overflade og speciallimen smelter sammen, og gør det vanskeligt at fjerne skiltet.
 • Graveringspen: Er god til mærkning på mange typer overflader.
 • Farvemærkning: Farven pensles ned i hullerne på etiketter, der er lavet med dit mærke. Farven går kemisk i forbindelse med genstanden, og kan ikke fjernes.
 • DNA-mærkning: Kan ikke ses. Mærket kan derfor kun aflæses under en uv-lampe. DNA koden registreres i et internationalt register. Du kan læse mere om DNA-mærkning ved at klikke på linket.

Tag kontakt til din lokale politistation, for at høre hvor du kan låne et ”Operation Mærkning” sæt.

Tag billeder af dit indbo

Du kan med fordel tage billeder af dit indbo. På denne måde er du forberedt, hvis uheldet er ude. Det gør det nemmere at vise hvad der er stjålet. Både overfor politiet, men også overfor dit forsikringsselskab. Det er vigtigt, at man kan se evt. mærke og model på billederne. En meget vigtig ting at fotografere er smykker. Smykker er sjældent noget der ligger fremme inde i boligen og derfor glemmer folk, hvor vigtigt det er at tage billeder af disse. Du kan læse mere om sikring af smykker ved klikke her.

 

Vær den første til at kommentere på "Tyverisikring"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.

*