Sikring af smykker

Smykker

Ud over, at mange smykker er rigtig mange penge værd, så har de også en meget høj affektionsværdi, for dem der ejer smykkerne. Affektionsværdi dækker over den symbolske og følelsesmæssige værdi. Dette gælder især ofte gamle arvestykker.

Gode råd

Vi kan ikke komme udenom, at der sker rigtig mange indbrud herhjemme hvert år.  I løbet af år 2014 blev 36.628 danske hjem udsat for indbrud. Selvom du aldrig selv har haft indbrud i din bolig, så er det vigtigt ikke, at lukke øjnene for virkeligheden. Der er en stor chance for, at netop DU vil opleve et indbrud i dit eget hjem en dag.

Hvis du spørger folk der har haft indbrud om, hvad de er mest kede af, at have mistet under indbruddet, så vil de fleste svare: smykker, arvestykker og computeren med alle familiens billeder.

Du kan selv gøre rigtig meget for, at forberede dig på indbrud. Her kommer nogle rigtig gode råd til, hvad du kan gøre, når det handler om smykker.

  • Værdi: Lav en aftale med din guldsmed om, at vurdere og værdisætte alle dine smykker. Husk at få det på skrift. På denne måde, har du nemmere ved, at få en god dækning fra forsikringen, hvis uheldet har været ude.
  • Tag billeder: Læg alle dine smykker ud på spisebordet og tag billeder af dem. Dette gør det hele meget nemmere, hvis du en dag får brug for, at vise det til dit forsikringsselskab. Det hænder jo heldigvis også, at politiet finder tyvekoster. Du kan nu nemt bevise, at det er dine smykker, de har fundet. HUSK at billederne skal fremkaldes og ligge et sikkert sted. Det ville være ærgerligt, hvis billeder lå på det kamera, som indbrudstyvene stjal.
  • Bankboks: Lej en bankboks i din bank. Her kan du opbevare alle arvestykkerne og de smykker, som du ikke bruger så ofte.
  • Opbevaring: De smykker som du vælger ikke, at opbevare i en bankboks skal gemmes godt væk. Indbrudstyven bruger ofte kun få minutter inde i boligen. Det handler om, at gøre det så vanskeligt for indbrudstyven som overhovedet muligt.

Du ved aldrig hvornår indbrud rammer din bolig. Sæt derfor en dag af hurtigst muligt og få styr på dine smykker.

Vær den første til at kommentere på "Sikring af smykker"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.

*