Få sikret din bolig – for din hunds skyld!

Få sikret din bolig - for din hunds skyld!

Du bør få sikret din bolig, også for din hunds skyld, det skriver BT, der meddeler, at hele 122 husdyr blev stjålet sidste år. Omkring en tredjedel var hunde, som blev taget under tyveriet. Du bør passe på en af disse bedste venner og en af de bedste venner af familien. Den passer nemlig på dig. Du kan herunder læse mere om, hvad du kan gøre og hvad straffen er for at stjæle en hund.

Sådan undgår du tyveriet!

Der er en række af måder, hvorpå du kan undgå at få stjålet din hund.

– Sørg altid for at dit hus er aflåst og at din hund er indenfor. Din hund kan være nemmere at stjæle, hvis din hun er udenfor i sit hundehus eller lignende. Det er bedre, hvis hunden ligger indenfor i sin hundeseng.

– Sørg for at have tyverisikret dine vinduer og døre.

– Forsøg at lave vær med at lukke din hund ud til vejen foran huset, hvor du ikke holder opsyn med den. Du bør have et højt hegn, så tyven ikke hurtigt kan snuppe din hund.

– Du skal ligeledes vær forsigtig med at lade din hund vente udenfor butikker, når du handler ind. Mange hunde bliver taget på denne måde.

– Du bør også have din hund id-mærket, der er lovpligtigt. Her er der en mikrochip inde under huden, så du hurtigt kan tracke den, hvis den bliver væk eller stjålet.

– Du bør også have gode billeder af din hund, så du altid kan dokumentere, at det er din hund.

– Hvis du skal efterlyse din hund, så del det på de sociale medier. De sociale medier er helt skøre med dyr og elsker at hjælpe med at finde dem igen. Det kan du eksempelvis gøre her.

konku

Du kan deltage i konkurrencen ved at klikke her.

Straffen er temmelig høj for tyveri af husdyr

Jævnfør Straffelovens paragraf 276 hører hund indenunder husdyr, hvor tyveri straffet med op til halvandet års fængsel. Problematikken er dog, at mange tyverier ikke bliver opklaret og derfor ingen tyve anklaget og straffet.

 

 

Vær den første til at kommentere på "Få sikret din bolig – for din hunds skyld!"

Efterlad en kommentar

Din e-mail adresse vil ikke blive offentliggjort.

*